Tom Heldoorn heeft zich aangesloten bij De Amsterdamse omdat hij graag midden in de stad met een klein groepje gelijkgestemde collega’s een hecht team vormt. Hij vindt het belangrijk dat er een lage drempel is voor goede geestelijke gezondheidszorg in de buurt. Tom helpt adolescenten en jongvolwassenen graag een handje bij het zetten van de eerste stappen in die heftige transitie naar een volwassen leven met alle soms overweldigende verantwoordelijkheden van dien. De eerste klap is dan een daalder waard op allerlei levensgebieden.

Visie en werkwijze

Tom werkt zowel klacht- als meer persoonsgericht. Het volgen van de GGZ standaarden en richtlijnen vindt hij belangrijk. Binnen een afgesproken behandelplan wil Tom creatief zijn om een behandeling op maat te maken met aandacht voor wat klachten/problemen in het hier en nu in stand houdt. Waar nuttig heeft hij op een verdiepende manier oog voor een oorsprong daarvan binnen belangrijke hechtingsrelaties uit het verleden. In behandeling biedt Tom zoveel mogelijk experiëntele methoden aan om in het gevoel te raken. Dat geeft namelijk de beste kans op veranderingen. Tom vindt het te gek om mooie resultaten te zien van cliënten die meer rust en vertrouwen rapporteren al tijdens en na behandeling. 

Ervaring en opleiding

Tom is opgeleid tot GZ-psycholoog en psychotherapeut bij opleidingsinstituut RINO Amsterdam. Hij is in 2008 afgestudeerd aan de UvA in de richting Klinische Psychologie. Hij heeft jarenlang binnen een grote GGZ instelling in Amsterdam gewerkt met verschillende doelgroepen, waaronder cliënten met ADHD, autisme, stemming-/angststoornissen en chronisch vermoeidheidssyndroom. Tom is naast zijn werk voor De Amsterdamse nog steeds werkzaam hier en werkt binnen een behandelprogramma van PTSS en persoonlijkheidsstoornissen. Tom heeft veel ervaring met cognitieve gedragstherapie, schematherapie en affectfobietherapie. Daarnaast is hij bekwaam in traumaverwerkingsmethodieken van EMDR, Imagery Rescripting en Imagery Exposure. Hij begeleidt collega’s in werk en hun opleiding.

Persoonlijke achtergrond

Tom komt uit dorp met stadsrechten Schoonhoven, midden in het Groene Hart in Zuid-Holland. Zijn familie is oorspronkelijk in Zuid-Limburg geworteld. Na de middelbare school is hij hier in Amsterdam komen wonen, waar hij zijn huidige vrouw heeft leren kennen. De rest is geschiedenis met een gezinnetje met twee super zonen die naar de basisschool gaan. Tom geniet van fijne vakanties op comfortabele en culturele plekken in Europa (met een wereldreis kun je hem straffen). Ontspanning vindt hij op de racefiets, voetbal kijkend en hij is gek op muziek en toneelvoorstellingen.