Veel gestelde vragen

Waar is jullie praktijk gevestigd?

Onze praktijk is gevestigd op de Hasebroekstraat 12, op een steenworp afstand van de Ten Katemarkt en de Hallen, in Amsterdam oud-west.

Bieden jullie online therapie aan?

Ja, in de meeste gevallen is volledige of gedeeltelijke behandeling via beeldbellen mogelijk.

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn open van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 18.00 uur en op dinsdagavond t/m 21 uur.

Hoe lang duren de sessies?

Relatie- en gezinstherapie sessies duren 75 a 90 minuten, individuele therapiesessies 45 a 60 minuten. De duur van de sessies wordt in overleg vastgesteld.

Wordt de behandeling vergoed?

Individuele behandelingen voor mensen met een DSM-5 diagnose worden vergoed door de zorgverzekeraar. Afhankelijk van welke polis je hebt is dit meestal 70-100%. Relatietherapie en coaching wordt niet vergoed door verzekeraars. Relatietherapie kost €160 voor een sessie van 75 minuten en coaching €95 voor een sessie van 45 minuten. Kijk voor meer informatie bij tarieven.

Hebben jullie ervaring met LHBTIQ+ relaties?

Liefde is liefde en in relatietherapie voor LHBTIQ+ mensen werken wij op dezelfde manier als bij heterostellen. Elk koppel is uniek en wij hebben ervaring met de specifieke uitdagingen in LHBTIQ+ relaties. Mensen met elke relatievorm en achtergrond zijn nadrukkelijk van harte welkom bij De Amsterdamse. Voor jonge LHBTIQ+-ers met depressieve klachten en identiteitsvragen, bieden wij persoonlijk afgestemde ABFT gezinstherapie, of individuele therapie aan.

Hoe kan ik een eerste afspraak inplannen?

Dit kun je doen door je gegevens op het contactformulier achter te laten, ons direct te bellen op 0624138237, of een mail te sturen naar info@de-amsterdamse.nl.

Was is jullie beleid wat betreft afzeggen van afspraken?

Voor een afspraak die korter dan 24 uur van de tevoren wordt afgezegd, brengen wij €60 in rekening. Een gemiste afspraak zonder bericht brengen wij volledig in rekening.

Wat kan ik verwachten van de eerste sessie?

Tijdens de eerste sessie is er veel ruimte voor jouw of jullie verhaal. De psycholoog zal daarnaast ook veel gerichte vragenstellen, over de klachten die je nu hebt en wat speelt op verschillende levensgebieden, zoals werk, familie, vrije tijd. Aan het eind van het eerste gesprek volgt gelijk een advies, in afstemming met jou/jullie, over hoe het behandeltraject er uit kan gaan zien.

Met welke frequentie vinden de sessies plaats?

Meestal starten we met wekelijkse of tweewekelijkse sessies en in een later stadium bouwen we dit af naar eens in de 3 a 4 weken. Dit besluiten we in overleg met elkaar. Bij relatietherapie is het in sommige gevallen mogelijk om een intensief traject te doen, waarbij je bijvoorbeeld drie hele ochtenden achter elkaar komt, of een meerdaagse met overnachting op locatie afspreekt, om in alle rust intensief aan je relatie te werken.


LATEN WE KENNIS MAKEN

DE AMSTERDAMSE

Relatietherapie, gezinstherapie & psychologische behandeling

Adres: Hasebroekstraat 12H, 1053 CT, Amsterdam

Telefoonnumer: (06) 24 138 237

Email: info@de-amsterdamse.nl