Nadia van der Spek heeft De Amsterdamse opgericht, vanuit de wens meer toegankelijke, psychologische hulp op maat te kunnen bieden, met oog voor persoonlijke relaties van mensen. 

Visie en werkwijze

Nadia werkt de laatste jaren vooral met stellen, gezinnen en jongvolwassenen. Nadia is bevlogen, betrokken, nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd. Zij gelooft dat elk mens in staat is om veilige, hechte relaties te hebben waarbinnen het mogelijk is om liefde te geven en ontvangen. Het mooiste aan haar werk, vindt Nadia om mensen te helpen de verbinding met belangrijke naasten tot stand te laten komen, of te versterken. Ondanks pijn en verdriet, kan dan iets speciaals opgebouwd worden, waardoor wonden kunnen helen. Daar heb je je leven lang plezier van en generaties na jou vaak ook.

Ervaring en opleiding

Nadia is GZ-psycholoog en systeemtherapeut (relatie- en gezinstherapeut). Daarnaast is zij senior onderzoeker op het gebied van relatie- en gezinstherapie. In 2016 promoveerde zijn op zingevingsgerichte therapie voor mensen met kanker aan de Vrije Universiteit, waar zij jarenlang werkte als onderzoeker en docent. Zij heeft voordat zij De Amsterdamse oprichtte, gewerkt binnen de verslavingszorg, jeugd GGZ en psycho-oncologie. Nadia is opgeleid tot gevorderd EFT-therapeut en KU Leuven en Drexel University gecertificeerd ABFT-therapeut.

Persoonlijke achtergrond

Nadia komt uit een groot, samengesteld gezin en heeft een multiculturele achtergrond. Zij heeft zowel de rijkdom, als de complexiteit die hierbij kunnen horen ervaren. Als zij niet aan het werk is, brengt Nadia graag haar tijd door met haar gezin, vrienden en familie in de stad, de buitenlucht, of gezellig thuis. Zij houdt van reizen, koken en is fan van Ajax.