Hanne Houben is een bevlogen relatietherapeut binnen de Amsterdamse. Samenwerking met collega’s maakt therapeuten beter vindt zij. 

Visie en werkwijze

In je relatie kom je de ander tegen, maar ook jezelf! 
Als relatietherapeut help ik partners om zichzelf én hun relatie beter te begrijpen. 

Dit doen we door zowel aandacht te besteden aan de goede als aan de pijnlijke aspecten, beiden verdienen voldoende aandacht om gelukkig te kunnen zijn. Als kwetsuren gezien en geheeld kunnen worden ontstaat er vaak een enorme opluchting en nieuwe kansen voor de relatie. Door dit samen te onderzoeken en ervaren kunnen partners zich weer verbonden voelen zowel met zichzelf als met de ander.

Mensen door dit proces begeleiden zodat ze weer helderheid, verbinding, houvast en liefde kunnen ervaren is het mooiste werk wat er bestaat volgens Hanne! 

En als de uitkomst is dat een relatie verbroken wordt dan is het ook belangrijk dat dit proces  goed verloopt zeker als er kinderen bij betrokken zijn.

Hanne begeleidt ook individuen en gezinnen die worstelen met problemen. Haar kennis en jarenlange ervaring gecombineerd met een heldere manier van denken, humor en diepgang en een groot hart voor haar cliënten maken dat je bij haar in goede handen bent als je er zelf niet uitkomt.

Ervaring en opleiding

Hanne heeft ruim 27 ervaring als hulpverlener en therapeut in allerlei instellingen, praktijken en opleidingen. Zij heeft pedagogische wetenschappen gestudeerd (orthopedagogiek) aan de UVA, gezins- en relatietherapie bij het Amsterdams Instituut (AIGR) en daarnaast vele cursussen en verdiepende trainingen op het gebied van relatietherapie, traumatherapie, hypnotherapie en coaching.

Persoonlijke achtergrond

Hanne is onderdeel van een groot familie systeem, ze is getrouwd en moeder van 3 opgroeiende tieners. Van kleins af aan is zij gefascineerd door mensen en hoe zij zich verhouden tot elkaar. Vanaf de puberteit stond vast dat zij therapeut wilde worden en dat is haar op het lijf geschreven.

In haar vrije tijd praat ze het liefste gewoon door over relaties maar dan met vrienden in haar keuken. De natuur intrekken, dansen en schrijven zijn daarnaast favoriete bezigheden en schatzoeken op markten en in kringloopwinkels.