Esther Veldkamp heeft zich bij De Amsterdamse aangesloten vanuit haar eigen praktijk om samen met bevlogen collega's mensen verder te kunnen helpen als zij vastlopen binnen hun relaties en gezinnen. 

Visie en werkwijze

Esther heeft jarenlange ervaring met het behandelen van jongeren, studenten en (jong)volwassenen met uiteenlopende psychische klachten. Deze leeftijdsgroep spreekt haar zo aan om deze mensen in een belangrijke fase in hun leven zitten. Ze moeten loskomen van het gezin waarin zij zijn opgegroeid en zijn bezig te onderzoeken hoe zij hun eigen leven vorm willen geven. Tegelijkertijd komt er van alles op hun af: studie, werk, relaties en een sociaal leven. Daarnaast heeft elk mens ook nog zijn of haar eigen specifieke achtergrond met bijbehorende gewoontes en cultuur. Esther richt zich op deze mensen. Mensen die vastlopen om welke reden dan ook en er zelf even niet meer uitkomen.

Afhankelijk van de klachten en jouw hulpvraag maakt zij gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR of emotie-regulatie vaardigheden zoals mindfulness. Zij gelooft dat mensen zich niet in hun eentje ontwikkelen maar dat dit altijd in samenspel met hun omgeving gaat. In haar behandeling heeft zij daarom altijd bijzondere aandacht voor de context waarin iemand zich bevindt. In overleg kan in de behandeling ook jouw gezin (systeem) betrokken worden.

Ervaring en opleiding

Esther heeft in verschillende contexten gezinsgerichte behandelingen gedaan: bij gezinnen thuis met kinderen met ontwikkelingsproblematiek of als een ouder met psychische problemen kampte; binnen poliklinieken met depressieve jongeren of eetstoornissen. Daarnaast heeft zij veel ervaring met trauma-gerelateerde klachten, angst, somberheid, identiteitsontwikkeling en emotie-regulatie problematiek. Esther is GZ-psycholoog, heeft de systeemtherapie opleiding gevolgd en is EMDR-practitioner.

Het werken bij de Amsterdamse en haar eigen praktijk combineert zij met het werken op een forensische polikliniek binnen team dat zich op huiselijk geweld richt.

Persoonlijke achtergrond

Esther is opgegroeid als middelste van drie kinderen en zij heeft nu zelf drie kinderen in verschillende leeftijdsfases. Naast tijd met haar gezin doorbrengen houdt zij erg van plezier maken met vrienden (dansen, eten, vakanties, sporten) en nieuwe dingen leren (onlangs leren borstcrawlen en het open water zwemmen ontdekt).