Lars Valckx is Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij de Amsterdamse. Hij is 28 jaar en (her)kent daardoor de moeilijkheden die het leven in deze tijd als jongvolwassene met zich meebrengen. Hij sluit daardoor goed aan bij onze doelgroep. Het lukt hem bovendien goed om op een persoonlijke wijze contact te maken.

Visie en werkwijze

Het mooiste aan het werk als psycholoog vindt Lars dat je een ander écht leert kennen en vaak veel voor die persoon kunt betekenen. Hij vindt het belangrijk om te werken volgens recente en wetenschappelijke inzichten. In zijn behandelingen maakt hij vooral gebruik van de behandelvormen Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en EMDR. Lars werkt graag vanuit een warme therapeutische relatie waardoor anderen zich snel op hun gemak voelen. Op die manier is het leuker én lukt het beter om een ander verder te helpen.

Ervaring en opleiding

Lars is in 2018 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft in de verslavingszorg gewerkt en daarnaast heeft hij jarenlange ervaring in de forensische psychologie door zijn werk in de gevangenis. Lars is geschoold in de behandelvormen Cognitieve Gedragstherapie en EMDR en beoefent die therapieën met bevlogenheid. Inmiddels is hij bezig met de opleiding tot GZ-psycholoog en werkt hij 1,5 jaar bij De Amsterdamse. Hij richt zich daar op de individuele behandeling van uiteenlopende klachten zoals stemmings- en angstklachten, trauma, ADHD en verslaving. Ook doet hij diagnostiek.

Persoonlijke achtergrond

Lars is opgegroeid in een klein maar hecht dorp. Na de middelbare school is hij naar Leiden getrokken voor zijn studie Psychologie en inmiddels woont hij in Amsterdam. Hij besteedt zijn vrije tijd vooral aan sporten. Kitesurfen, voetballen, hardlopen en skiën geven hem ontspanning en vooral ook veel plezier. Daarnaast gaat hij graag de natuur in en brengt hij veel tijd door met zijn sociale contacten.