Daniel van der Sluis heeft zich aangesloten bij de Amsterdamse omdat hij graag werkt in een klein en hecht team dat goede en veelzijdige psychologische zorg biedt. Bij de Amsterdamse werken therapeuten met een persoonlijke aanpak, die gedreven en gepassioneerd zijn voor het vak en op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen op psychologisch wetenschappelijk gebied. Dit spreekt Daniel erg aan. 

Visie en werkwijze

Gemiddeld genomen duurt het een tijdje voordat iemand besluit om psychologische zorg te zoeken. De meesten proberen er zelf eerst uit te komen en zoeken professionele hulp als klachten te lang aanhouden. Een belangrijke voorwaarde bij het vinden van die hulp is het gevoel begrepen en gezien te worden. Hier ligt een kracht van Daniel. Vervolgens vindt Daniel het belangrijk om de tijd te nemen om tot een gezamenlijk gedragen analyse te komen. Hierbij kijkt hij naar het ontstaan en in stand houden van klachten of patronen en daarnaast ook naar iemands talenten en krachten. Therapeutische doelen en een passend behandelplan vloeien hieruit voort. Dit geeft richting en vergroot het vertrouwen in een goede afloop. 

Ervaring en opleiding

Daniel heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is opgeleid tot GZ-psycholoog (kind en jeugd) en psychotherapeut (volwassenen) aan de RINO. Hij heeft jaren lang gewerkt binnen verschillende grote GGZ organisaties met kinderen, jongeren, jong(e) volwassenen en ouders. Hij heeft hier veel ervaring opgedaan in het werken met cliënten met o.a. ADHD, angst- en stemmingsklachten, trauma gerelateerde klachten en persoonlijkheidsproblematiek. Hij werkt momenteel, naast de Amsterdamse, nog bij een grote kind en jeugd GGZ organisatie, waar hij voornamelijk individuele therapie biedt aan ouders. Daniel is erkend EMDR therapeut (practitioner Europe) en opgeleid in cognitieve gedragstherapie (CGT), schematherapie en verschillende psychodynamische therapie vormen (o.a. affect fobie therapie en mentalisatie bevorderende therapie). Hij begeleidt ook collega’s in hun werk. 

Persoonlijke achtergrond

Daniel is geboren en getogen in Amsterdam waar hij tot op de dag van vandaag woont (met een korte uitstap van een jaar in Spanje). Hij komt uit een gezin waar traditie belangrijk was. Hij woont samen met zijn vriendin en hun twee kinderen. Daniel sport graag en mediteert dagelijks om fysiek en mentaal fit te blijven. Daarnaast maakt hij graag muziek en brengt hij tijd door met vrienden en zijn gezin.