Wendy Weijts heeft zich aangesloten bij De Amsterdamse omdat het werken in een kleine praktijk gezellig en verbindend is, omdat we allemaal dezelfde passie voor het vak delen.

Visie en werkwijze

In ons leven ontmoeten we allemaal mensen waar we een bepaalde verbinding mee maken. Sommige ontmoetingen maken ons gelukkig en/of zijn intensief, andere zijn intiem, soms pijnlijk en sommige verbindingen moeten we loslaten terwijl we die niet los willen laten.

Als kind kun je nog niet kiezen welke mensen mee wandelen op je levenspad. Als kind ontwikkel je gedachten over jezelf, over de ander en over de wereld en soms kom je er later achter dat deze overtuigingen niet helpend zijn.  Wendy loopt als psycholoog graag een stukje mee op jouw levenspad om te onderzoeken hoe je meer helpend over jezelf, de anderen en over de wereld kan denken.

Wendy heeft een natuurlijke nieuwsgierigheid en alle tools als klinisch psycholoog om jou te helpen. Samen moeten we eerst je klachten begrijpen, daarna gaan we samen met je klachten aan het werk, zodat jij zonder klachten en problemen je levenspad verder kan vormgeven.

Wendy is vooral gespecialiseerd in (kortdurende) psychotherapie, trauma en (kortdurende) schematherapie.

 

Ervaring en opleiding

Wendy is klinisch psycholoog & psychotherapeut, senior schematherapeut, EMDR-practitioner, geregistreerd psychotraumatherapeut en cognitief gedragstherapeut. Zij is haar loopbaan begonnen in Penitentiaire Inrichting Over Amstel ofwel Bijlmerbajes op de psychiatrische crisisafdeling en is vervolgens bij een grote GGZ-instelling GGZ-Noord-Holland-Noord gaan werken, waar zij nu ook nog werkt bij de divisie persoonlijkheidsstoornissen. Zij is docent en jaarvertegenwoordiger bij de BIG opleiding GZ-psychologie aan de RINO. Geeft supervisie aan psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog.

Tevens werkt ze als freelance (forensic) mental health trainer bij Global Initiative on Psychiatry en is ze betrokken bij verschillende mental health buitenland projecten. Daarnaast is ze bestuurslid van WereldPsychologen.

 

Persoonlijke achtergrond

Wendy is geboren en getogen in Eindhoven, maar woont nu in Amsterdam. Zij vindt het heerlijk om op de fiets naar de praktijk te komen, want Amsterdam is volgens haar het mooiste op de fiets.  

Ik ben moeder van tweeling (pubers) en geniet enorm van mijn gezin (en de hond) en het samen zijn, reizen en nieuwe dingen ontdekken. Ik vind het belangrijk om naast mijn werk ook vrijwilligerswerk te doen want ik geloof vooral dat traumabehandeling ook online toegankelijk moet zijn voor eenieder die het nodig heeft waar ook ter wereld.