Marieke Kuipers is relatietherapeut en individueel coach, ze werkt met echtparen, gezinnen en individuen. De drempel laag houden, geen lange wachttijden of ingewikkelde intakeprocedures, vindt ze een belangrijk aspect van goede hulpverlening. Ze heeft zich aangesloten bij De Amsterdamse omdat ze het werken in een team met vele verschillende expertises/disciplines, waarbij nauw wordt samen gewerkt, een grote meerwaarde vindt om mensen de best passende hulp te kunnen bieden.

 

Visie en werkwijze

Voel je je al een tijdje niet prettig, ongelukkig, vast lopen in je relatie met je partner of met jezelf? Wees dan niet huiverig om hulp te zoeken. Soms kan een enkel gesprek al heel veel doen.

De stap om hulp te zoeken is voor veel mensen niet het makkelijkste, maar Marieke helpt je/jullie graag om de drempel te verlagen. Zo mag je haar altijd bellen of mailen en hetgeen waar je tegen aan loopt aan haar voorleggen, om vervolgens wellicht makkelijker de stap te zetten.

In het eerste gesprek zal zij vervolgens samen met jou of jullie het probleem verduidelijken en bespreken welke weg ingeslagen kan worden  en hoeveel sessies ongeveer voldoende zullen zijn.

 

Mensen helpen om weer met elkaar in verbinding te staan en de kwaliteit van hun relatie te vergroten is Mariekes drijfveer en vormt de kern van haar aanpak. In haar werk op uiteenlopende plekken in de GGZ, kon zij telkens weer zien dat de naaste omgeving en vooral de kwaliteit van de relaties met anderen van groot belang zijn in het veranderingsproces. Daarom is zij relatie-en gezinstherapeut geworden. Zij is zo van dit vak gaan houden, dat zij ervoor heeft gekozen om zich met name in te zetten voor het behandelen van relatieproblemen

Tijdens de sessies maakt zij gebruik van verschillende wetenschappelijk onderbouwde ‘gereedschappen of methodes’, zoals EFT (Emotionally focusedd Therapy) of ACT.(Acceptance Commitment Therapy). Zij kijkt altijd goed naar wat aansluit of waar je het beste van kan profiteren.

 

 

Ervaring en opleiding

-Na haar studie sociaal pedagogische hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool van Amsterdam in 1996 heeft zij bij heel veel verschillende organisaties binnen de GGZ en jeugdzorg gewerkt met zowel kinderen als volwassenen, ouderen en gezinnen met uiteenlopende problematieken en psychiatrie.

 

-De afgelopen drie jaar heeft zij tevens met heel veel plezier gewerkt als praktijkondersteuner GGZ bij de huisarts, waar zij met name mensen verder hielp die in het dagelijks leven vast liepen met problemen zoals stemmingsklachten, burn-out klachten, levensfaseproblematiek, angstklachten en autisme.

 

-Sinds 7 jaar werkt zij als systeemtherapeut bij het Dr. Leo Kannerhuis, een specialistisch behandelcentrum voor mensen met autisme, waar zij met name psycho-educatie, relatie-en gezinstherapie en partnergroepen geeft.

 

Marieke is lid van de: Nederlandse Vereniging voor Gezin en Relatie en stichting EFT (Emotionally Focused Therapy).

 

 

Persoonlijke achtergrond

Marieke is getrouwd en heeft twee kinderen in de puber leeftijd. Sinds kort is er een nieuwe aanwinst bij het gezin, namelijk een puppy. Marieke heeft veel verschillende hobby’s en interesses zoals: de natuur, cultuur, reizen, sporten maar houdt ook heel erg van samen zijn en dingen ondernemen met familie en vrienden.